Sunday, 28 August 2011

Bershopping sakan with my Hubbyy at One Utama :D

Aduuhh! Letih still ta hilang lg walaupun da 3 jam meninggalkan One Utama too. Harini hari yg paling best bg sy. Tahu ta sebab pe ?Mestilah u all ta tahu kan. Ni yg sy nk bagitau kt u all ni. First sebab sy dpt hangout with my hubbyy bucuk sy too.. Harini gak first time kami shopping bersama-sama, biaselah da nak raye kan siape ta nak shopping. Second sebab dpt duit raye dari my mother Madam Syahrida @ Mrs. Singa..hahaha. Jahatnye anak bg gelaran mcm too kat mak. Just kidding ok mak!  :D Petang tadi memang mak bermurah hati nak bg duit kat sy, sebab sy da merajuk dgn dia..hehehe. Thanks a lot and looovvvvee you mak :)


Madam Syahrida @ Mrs.Singa


Sampai je One Utama destinasi pertama kami terus pergi Padini Concept Store. Dgn excited tanpe menoleh kiri kanan kami memasuki butik tersebut. Mak Ai! Penuh kot kt butik too saket matepun de gak..hahaha.Nak pilih baju pun bukan memang susah. Yela baju semua da bersepah ta tahu mane satu baju boy and girl. Da bercampur anduk sekali. Pening kepale di buatnye. Semua butik buat promosi besar-besar nak tarik customer punye pasal terutama sekali customer mcm sy ni. Pantang nampak SALE je cepat-cepat masuk kdai too.hahaha. Harini plan nak beli baju and seluar sekali utk raye yg menjelang ta lame lg. Seluar still beli brand lame iaitu ROMP. Sy suke pakai seluar brand too ta tahu la kenape maybe da sebati kot dgn diri sy. Da beli seluar pergi cari baju plak. Tang baju je memang CEREWAT la sy ni.hahaha. Baju kali ni sy pilih jename Padini je. Simple je kn, bak kte org " Simple is Better". poyo je kan..kehkehkeh :p  



I <3 Padini



SALE! SALE!
:P

Tengah-tengah berjalan nampak plak satu butik ni. Nampak menarik je so kami pun masuk lah. Memang menarik sgt mate ni memandang. Nak tahu sebab SALE lah pe lg..haha. Baju pun banyak pilihan dari pakaian kasual sampai lah santai. Harge dia memang berbaloi-baloi dan confirm u all puas hati dgn tawaran harge dia. Pergilah tgk klau u all ta pecaye. Name butik too BRANDS OUTLET. U all mesti penah dgr kn. So pe lg serbulah butik too beramai-ramai. amboi siap promote name butik lg too.. So owner butik kenalah bg komisyen sket kt aku.haha. Utk pengetahuan u all butik too menawarkan baju t - shirt 3helai RM50. Murahkan. Sy just beli 2helai je. Ta de lah byk mane.


Ni lah butik Brands Outlet kat One Utama too. Ramai customer tau..
:)



Dipendekkan cerita sy memiliki 3helai baju dan 1helai seluar. My hubbyy bucuk sy plak dia dpt 1helai baju dan sepasang selipar Padini  :)Happy sgt dpt shopping dgn Hubbyy. Thanks teman Bie pergi shopping. Next week kite shopping lg tau. Hubby da janji tadi dgn Bie kn.haha  :p 







Saturday, 20 August 2011

Saya suke BERWEBCAM dgn si KURUS

Da lame sy xcontact dgn dia nie..Tbe-tbe je tros lost contact mcm buah hati sy too..hahaha..Xtaw punce sebenar tup tup  masing-masing wat hal sendiri...Pastu dtg tanpe diundang..hehehe..gurau je Kurus..Dalam mase yg same dia gelar diri sy ni "GEMOK"..hahaha..Memang xsesuai lgsg dgn aku la, Kurus..Kalau dia da panggil sy GEMOK , sy panggil dia "KURUS".. Sebab ape tau ta??? Ni sy nk habak kat kamu semua nie.. Tapi  jgn bgtahu dia plak.. Sy panggil dia "KURUS"sebab diri dia too "GEMOK"..hahaha.. So otak sy yg gyle ni pun memberikan idea yg bernas kepada sy... Senang cerita sy meggunakan kata lawan bg GEMOK menjadi KURUS :D..Cikgu sy sendiri ajar sy mcm too so sy memanfaatkan ilmu too dgn sebaik-baiknye..  Sejak dia memperkenalkan webcam BANDOOCHAT kt sy too, sy mule ketagih nk webcam je hari-hari dgn si dia..Mesti wajib webcam ngn dia..Kalau ta sy akn merajuk dgn dia tau..Mcm-mcm kteowg berbual termasuk psl cinta, kehidupan seharian and macam-macam lg la..Bile webcam je sy kene smile seluas-luasnye tok dia..Sampaikan mulut sy ni penat nk smile..Dia ckp kat sy yg dia suke sgt tgk sy smile..Sy suruh dia bagi 3 sebab...tp Dia bg 4 sebab kat kte..Kirenye sy dpt la jawapan extra dari dia :)

SEBAB AKU SUKE TGK KAW SMILE..
1. kaw nmpk comel bile smile
* comel ke? jgn nk puji sgt la Kurus..
2.semua masalah aku hilang dari kepale aku ni..
*bagus la too..Aku tumpang happy :)
3.kaw sweet :)
*sweet??memang tergelak aku bace statement kaw kurus..aku bukan sweet tapi SOUR  :D
yg last sekali aku ta suke bace..nk tau sebab pe..kowg bace sndr la..
4.biarlah aku sedih sorg-sorg :(
*argh! Kaw jgn risau la kalau ade problem cerita jela kat aku..Aku sudi dgr..

Ni lah picture sy dgn dia..Kowg lwyh bandingkan badan aku dgn dia..hahaha  :D



saya @ SI GEMOK




VERSI



AIDIL @ SI KURUS
* jejaka kurus too pakai short pant.. Jgn salah tgk plak *





Picture ni nampak dia poyo sket kn :D
* berbaju biru *


p/s : Aku happy kwn dgn kaw KURUS..Kaw suke buat aku tersmile la...Aku nak kte kawan smpai world ni kiamat ...ok  :)     Sayang kaw sgt-sgt...

Friday, 19 August 2011

Saya ada buah hati baru :)


Hye..Excited gyle nk wt blog ni..Xtahu la nape..Dr dulu lg nk buat tp xbuat2 pn..Bru skrg menjadi kenyataan..Ni pn Aisyah yg ajarkan..Dia housemate kte taw...Dia Expert pasal blog2 ni..Thanx too Aisyah  :)
Hari ni sy nk cerita psl BUAH HATI bru sy..tajuk bajet HOT plak kn..hahaha..Leyh kte start cerita skrg?? Xsabar nk bercerita ni  :p
Sy de BUAH HATI yg agk mude dr sy..(cam bangge plak dpt BF mude)..First time kot dpt BF mude cm si dia nie..Sy knl dia pn dr sekolah menengah lg..Sebelum ni sy xpenah tahu name ,tmpt tinggal pe tah lg dak kelas ape..Sy ni bukan jenis yg sibuk dok layan dak2 junior kat sekolah sy...Paling malas nak ambek port psl dowg..Dia start tegur sy kt sekolah dulu and then sy tegur la balik ta kn nk sombong plak kn..Kang dia ckp pe plak senior sombong dgn junior plak..hahaha..Perangai dia agak GYLE gak la, leyh masuk 1 kepale la gitu...Kami menjadi lebih rapat setelah mengenali diri masing-masing...Sy dgn si dia makin lame makin rapat,  smpaikan dak sekolah sy leyh ckp sy dgn si dia ni cm "pasangan kapel terbaru" kt sekolah..hahaha..Tp sy xpedulikan ckp org yg penting sy dgn si dia just "KWN RAPAT" je time too..


Dlm mse yg sme sy menganggap dia cm adik kandung sy jgk..Kalau nak pegi mane-mane pun mesti kteowg akan berdua ta pun lebih dari too..Kteowg selalu hangout same-same after class abis..Dia sanggup tunggu sy kat kantin tau..Romantik plak too..hehehe..Di pendekkan cerita selama 2taon kot sy xtegur dia lgsg, nk pndg muke dia pun ta nak..Ta tau la nape..After SPM sy lgsg xcontact dia and xtau perkembangan dia lgsg..Fb dia pn ta de, mmg tros lost contact la kteowg ni..Ble sy da menjangkau umo 19taon bwu la kami di jodohkan semula..cehh! Poyonye ayat..hahaha..Dia add kte tau awk..Disaat tu la kteowg contact blk..Dgn xsangke kteowg leyh kapel plak..hahaha..Memang ta sangke gyle kn hubbyyy :)
Kowg mesti nk tau kn siapa si jejaka yg berjaye mencairkan hati sy ni..hahah..Ni la dia Abdul Aziz B. Masbanih  :)

ni la buah hati kte..Dia xhencem cam BF awk pn..
Tpn ta pe yg penting hat tu ikhlas syg kte kn  :)



ni gambar si dia kat sekolah tepi loji too..
ooppsss!  Kantoi plak sekolah awk too busuk la hubbyy :p


p/s : Sy terlalu sayang kt awk Abdul Aziz walaupun awk mude dr sy too bukan penghalang kite tok menjalinkan hubungan serius kn..kn..kn...  I <3 U , hubbyy