Wednesday, 7 December 2011

Mey Shaharil

Assalamualaikum...
Da lame ta update blog nie.. Rasanye burung pun da boleh buat sarang dekat blog eza kan. Follower pun da makin ramai eza tengok tapi ta ade la sampai beribu-ribu macam orang lain.. Thanks my follower sudi singgah dekat blog eza yg ta sehebat Anis Muhidzir, Sara Joe and Ima sahaja.. Harini eza nak kenalkan someone dekat you alls.. Tapi sebelum too korang mesti tertanye-tanye kan siapa empunya name dekat title too.. Nie yg eza nak cerita dekat you alls nie.. Bermula lah al-kisah ^__^

Eza kenal dia pun dekat Facebook tapi ta la rapat mane.. Kteorg just main likelikelike status masing-masing je.. Haritoo eza ade follow dia dekat Twitter dari situlah kteorg rapat macam adik and kakak..#amboi perasaannye aku nie..Padahal kteorg baru je kenal ta sampai sebulan pun.. Boleh dikatekan hari-hari jgk lah kteorg tegur dekat Twitter too sampaikan Twitter too pun ta nak terima agaknye komen kteorg kan :D
Dipendekkan cerita, empunya badan yg bername Mey Shaharil nie ialah...
l
l
v
Jeng.. Jeng.. Jeng..
Nielah adik kesayangan eza.. Comelkan dia :)
Suke tgk picture nie..  ^__^

Manis bile dia senyum kan :)

Kalau you alls nak add dia boleh je.. Eza ta marah pun tapi korg ta mau ambek dia dari eza taw..#please :p Korang just klik dekat sini je--> Mey Shaharil  Dia pun ade buat entry untuk eza jgk meh la bace -> mrsmeylicious.blogspot.com ... After korg bace korg mestilah kene follow dia #kalau ta follow dia eza cubit korg.. :D Ok, sampaikan di sini sahaja cerita eza  :p
Bye mmmuuuahhh :*

Sunday, 6 November 2011

WTF!!

Assalamualaikum semuaaaaaa...

ta ade motif.. sekadar hiasan :D

Soooryyy youalls kalau title utk harini agak kurang ajar.. Bukannye ape cume geram dgn someone nie.. Skrg time too luahkan perasaan kemarahan dekat my husband iaitu Mr. Blog :) #kesian dekat bie jadi mangsa lepaskan kemarahan sayang plak..hehe #lari dari topik plak aku nie.. Ok start the story Eza.. Bermula lah kisah antare kami berdua.. Jeng! Jeng! Jeng! Actually boy ni da lame da add sy tapi sy je malas nak approve dia.. Ta tahu lah kenape padahal sy nie suke mein approve je ta kiralah boys or gurls confirm sy accept dorang jadi friends sy tanpe selidik latar belakang dorang..

Tapi kali nie agak pelik sikit maybe da nasib dia kot..haha.. Dalam kiraan jari sy ni kan da 7hari bersamaan dgn seminggu sy ta approve dia lg.. Harini baru je approve dia tanpe kerelaan hati.. Pergh! Ayat yang paling menyampah aku tulis kali ni :D Nak dijadikan cerita si dia ni mula lah tegur sy dekat IM.. Sy pun dok lah melayan IM dia too.. Bila da melayan, dia lebih-lebih plak sy pun naik benggang dibuatnye.. Boleh plak tanye soalan PALING BODOH ++++.. hA! Ambek kaw perkataan BODOH too aku bagi plusplusplusplus lg too dekat kaw sorang je tau.. SPECIAL gitu! Bangga lah sikit weyh! haha.. Sy paling benci bila someone yg sy ta kenal too busy body nak tau privacy sy.. Sy da benggang tahap melampau mula lah update status dekat facebook about him.. Bak kate orang kan " MENGUTUK" dia lah... Biarkan dia terasa sampai menusuk hati dia too..

Ni antare status yg sy update utk si dia :)

|
|
v

Part 1


Time ni kawkaw aku bagi dekat kaw bro..
#nak bce status nie korang just klik je ok :)

Korang da bace da status too...?? Pe perasaan korang.. Chill je kan..haha.. Time ni lah si dia mule terasa pasal status too.. Sy mmg tertunggu-tunggu nak suruh dia komen pasal status too.. Tuptup.. Akhirnye dia komen gak.. Best lah layan you bro.. Kalau nak ckp aku SIAL sekali pun jgn nk hide ayat too.. Straight the point jelah tulis ayat too.. Aku ok je bro bila kaw ckp macam too dekat aku :D

 Part 2


Yg nie si dia ckp sy perasan TIPTOP plak..
Hello bro! Wa ta pernah anggap diri wa TIPTOP ok.. Tah-tah lu lg TIPTOP dr wa..haha

Skrg time too promote FACEBOOK si dia plak :D

Part 3


time too block your facebook my dear :)
#try youalls klik sekali.. Ha.. Nampak ta dia ade girlfriend pun stiill nak menggatal dgn
perempuan lain kan.. Memang boyfriend yg ta boleh pakai..
Sory bro name lu wa ta hide kan.. Saje nak promote facebook lu lah.. Jgn mara ha..

#Thanks you so much bro sebab da jadi kawan aku selama 1jam 30minit tadi.. Kaw kawan aku yg TERRRBBBAAAIIIKK DARI LADANG sekali..  :D

p/s: Kepada my followers SELAMAT HARI RAYA HAJI.. Jangan makan byk sgt daging ok nanti dapat penyakit darah tinggi..#main-main je :P

Bye.. See u next entry..
Muaahhh :*






Friday, 21 October 2011

Sy rindu kawan-kawan sekolah lama sy :(

Eloww! Eloooww! Opss..Lupe plak nk bg salam..Sorryy :)  Assalamualaikum my beloved followers..Da lame ta update blog ni maklumlah sjk akhir-akhir ni busy dgn assigment lg pastoo ta de idea nk wrote story..Harini barulah idea too keluar dr kepale sy ni..hahaha..Story harini sedih cket la..Sy nk story about my friends kat sekolah menengah dulu..Sy rindu zaman sekolah sebab banyak sgt kenangan manis sy dgn kawan-kawan sy..Tapi after SPM je masing-masing da de karier sendiri dan hubungan diantara kami  semakin lame semakin renggang..Ta tahu la kenape..Bnayak kenangan kami ukir di Sekolah Menengah Segambut Jaya..Ha..Too la name sekolah tercinntttaaaa sy dulu..Sekolah yg terkenal dgn sekolah loji kumbahan najis..haha..Opppss! Kantoi plak da  :D


Meh! Sy nak tunjuk kat you all kawan rapat sy zaman sekolah dulu..



ni kawan sy dr zaman tadika lg till sekolah menengah.
memang rapat sgt dgn dia..name dia Nabilah Syaffitri..
chantek kankankan :)


yg ni plak sy panggil ' Kecik'..nak tahu sebab pe..see the body la..kecik je orangnye kn..
Dia tambah cute skrg ni..Rindu nak jmpe dia :(


Chantek ta pengantin ni.??Ofcoz la chantek beb kawan gua gitu..
Chantek bak puteri kayangan kn..Dia ni bru je kawen  dgn pilihan hati dia..
Aku rindu nak merempit dgn kaw la syg..hikhikhik :D
Aku doakan kaw bahagia dgn suami tercinta dan cepat-cepatlah timbang anak byk-byk..
Miss you Siti Norzaleha 


sy knl ngn si cute ni time sekolah agame lg..tapi time too ta kawan dgn 
dia lg..just kenal cmtoo je, senang cerita masing-masing time too menyombong..haha
Kteowg start rapat time form 2..Dia same sekolah dgn sy tapi kami class lain-lain..
name dia ni Farah Nabilah tapi kteowg panggil dia 'Ara'..chantek akn name dia..dia ni study kat  Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam..dia niamek kos Tourism Management..If you all nak tahu tourism kat Malaysia carilah dia ek :D


Gambar ni time hari usahawan..sy sgn mazlina ni dipakse oleh Hafizuudin suruh jage boots jualan 
dia..Nasib baik la dia bg upah kat kteorang..hahaha...# amboi ta iklas ye kamu Liza#
dia ni pun da kawin macam Siti Norzaleha gak..Tapi dia ni da ade anak perempuan..
Anak dia comel gyle macam mak dia gak..Bila lah aku dapat dukung anak kaw kn :D




Ni lah dia kawan rapat kte dulu..sume chantek-chantek & cute-cute kn :)  Rindu nak lepak dgn kalian..Sy nak sgt mase too berputar balik..Nak bergossiippp kt Kedai Ali Corner, shopping same-same kat Bukit Bintang, ambek gambar sampai memory camera full..hahaha..Agak-agaknye bile la dapat jumpe lg kan..


# Korang, klau aku ade buat salah, terkasar bahase, and macam-macam lg la dkt korang aku mintak maaf sgt-sgt..Semua manusia buat kesilapan kan..Kalau aku ade terhutang budi aku just leyh ckp terima kasih je..Aku ta boleh balas budi korang balik hanye TUHAN je leyh balas..Thanks alot my friends..Hope hubungan yg kita bina sebagai kawan ta akan putus macam too je..I REALLYYYY MISS YOU ALL :(

Sunday, 4 September 2011

Salah ke aku mencintai kedua-duanya :'(

Ya Allah!
 Salah ke aku mencintai dua insan yg bertahta di hatiku ini?? Aku terlalu mencintai kedua-duanya walaupun hakikatnye skrg aku terpakse meninggalkan mereka tanpe kerelaan hatiku.. Bagiku kedua-duanye  begitu bermakne bagiku.. Aku ta boleh hidup tanpe mereka.. Mereka byk memberi kebahagiaan di dlm kehidupan aku.. Dalam sekelip mate aku kehilangan mereka tanpe aku sedari.. Biarlah mereka membina sebuah hubungan yg lebih baik dan sempurna dr aku.. Aku akan merasa penderitaan ni seorang diri tanpe disedari sesiapa pun.. Mungkin ni cinta terakhir aku.. Aku ta akan bermain dgn cinta dr mana-mana lelaki  sekalipun.. Kenangan aku dgn mereka amat perit utk aku lupekan begitu saje.. Setiap saat aku akan merindui kedua-dua gelagat mereka yg begitu mencuitkan hati aku.. Aku berharap mereka akan mendapat cinta yg begitu indah menyinari kehidupan seharian.. Aku akan selalu mendoakan kebahagiaan mereka tanpe henti.. Aku tetap akan meneruskan kehidupanku tanpe org yg kusayangi lg...



p/s: Sy akan sentiasa merindui Abdul Aziz dan Muhammad Akmal walaupun hubungan kte terputus tanpe kerelaan hati.. Saya terlalu mencintai kalian berdua  :(

Thursday, 1 September 2011

I LIKE DSLR ( NIKON )

Harini sy nak cerita pasal camera idaman hati sy . U all mesti suke kan dgn camera ni . Kalau photoshot memang best dan GEMPAK pakai camera ni . Sebelum camera ni menjadi trend zaman skrg memang da lame nak camera macam ni . Meh sy tunjuk sket camera too .




Ni la camera idaman sy . DSLR NIKON . 
Agak-agak bilelah leyh dapat ek :( 


Wahh! Tgk camera too pun da tergugat iman sy taw . Teringat bangat dgn kamu saaayyyaannnggg!!
 Ha! Kan da terkeluar bahase Indonesia nya . hahaha. Kalau my Hubbyy belikan memang confirm sy sayang kamu lebih lah .huhuhu * ayat manis je sy ni kn :D * And confirm sy akan together-gether ngn camera NIKON ni je kan..kan..kan.. Nak mintak kat my mom confirm kene BEBEL lah .. Nak kene bebel too perghh memang pedaslah .. Taik tinge sy pun leyh cair taw . hahaha .Walaupun kos yg sy ambek kat Politeknik adalah kos RETAIL MANAGEMENT bukan berkaitan dgn photography tapi sy minat gyle dgn photography. Memang jauh beze dgn kos sy ambek kan . Cita-cita terbaru plak memang nak jadi photographer lah maknenye da ktekan minat photography kan . Dulu bukan main lg nak jadi Teacher. hahaha . Belom tentu ape yg kte belajar kt IPTA too leyh jadi pekejaan tetap kte kan . Ta pe yg penting cita-cita terbaru ni akan menjadi kenyataan . Amin... Kalau ta menjadi pun ta pe kte leyh hidup dgn angan-angan macam Mat Jenin too. kehkehkeh . 

Antare picture yg sy download kat Google :p


Sy nak jadi macam dia  :)



Cantikkan dia ambek permandangan ni  




I <3 YOOUU

Sunday, 28 August 2011

Bershopping sakan with my Hubbyy at One Utama :D

Aduuhh! Letih still ta hilang lg walaupun da 3 jam meninggalkan One Utama too. Harini hari yg paling best bg sy. Tahu ta sebab pe ?Mestilah u all ta tahu kan. Ni yg sy nk bagitau kt u all ni. First sebab sy dpt hangout with my hubbyy bucuk sy too.. Harini gak first time kami shopping bersama-sama, biaselah da nak raye kan siape ta nak shopping. Second sebab dpt duit raye dari my mother Madam Syahrida @ Mrs. Singa..hahaha. Jahatnye anak bg gelaran mcm too kat mak. Just kidding ok mak!  :D Petang tadi memang mak bermurah hati nak bg duit kat sy, sebab sy da merajuk dgn dia..hehehe. Thanks a lot and looovvvvee you mak :)


Madam Syahrida @ Mrs.Singa


Sampai je One Utama destinasi pertama kami terus pergi Padini Concept Store. Dgn excited tanpe menoleh kiri kanan kami memasuki butik tersebut. Mak Ai! Penuh kot kt butik too saket matepun de gak..hahaha.Nak pilih baju pun bukan memang susah. Yela baju semua da bersepah ta tahu mane satu baju boy and girl. Da bercampur anduk sekali. Pening kepale di buatnye. Semua butik buat promosi besar-besar nak tarik customer punye pasal terutama sekali customer mcm sy ni. Pantang nampak SALE je cepat-cepat masuk kdai too.hahaha. Harini plan nak beli baju and seluar sekali utk raye yg menjelang ta lame lg. Seluar still beli brand lame iaitu ROMP. Sy suke pakai seluar brand too ta tahu la kenape maybe da sebati kot dgn diri sy. Da beli seluar pergi cari baju plak. Tang baju je memang CEREWAT la sy ni.hahaha. Baju kali ni sy pilih jename Padini je. Simple je kn, bak kte org " Simple is Better". poyo je kan..kehkehkeh :p  



I <3 Padini



SALE! SALE!
:P

Tengah-tengah berjalan nampak plak satu butik ni. Nampak menarik je so kami pun masuk lah. Memang menarik sgt mate ni memandang. Nak tahu sebab SALE lah pe lg..haha. Baju pun banyak pilihan dari pakaian kasual sampai lah santai. Harge dia memang berbaloi-baloi dan confirm u all puas hati dgn tawaran harge dia. Pergilah tgk klau u all ta pecaye. Name butik too BRANDS OUTLET. U all mesti penah dgr kn. So pe lg serbulah butik too beramai-ramai. amboi siap promote name butik lg too.. So owner butik kenalah bg komisyen sket kt aku.haha. Utk pengetahuan u all butik too menawarkan baju t - shirt 3helai RM50. Murahkan. Sy just beli 2helai je. Ta de lah byk mane.


Ni lah butik Brands Outlet kat One Utama too. Ramai customer tau..
:)



Dipendekkan cerita sy memiliki 3helai baju dan 1helai seluar. My hubbyy bucuk sy plak dia dpt 1helai baju dan sepasang selipar Padini  :)Happy sgt dpt shopping dgn Hubbyy. Thanks teman Bie pergi shopping. Next week kite shopping lg tau. Hubby da janji tadi dgn Bie kn.haha  :p 







Saturday, 20 August 2011

Saya suke BERWEBCAM dgn si KURUS

Da lame sy xcontact dgn dia nie..Tbe-tbe je tros lost contact mcm buah hati sy too..hahaha..Xtaw punce sebenar tup tup  masing-masing wat hal sendiri...Pastu dtg tanpe diundang..hehehe..gurau je Kurus..Dalam mase yg same dia gelar diri sy ni "GEMOK"..hahaha..Memang xsesuai lgsg dgn aku la, Kurus..Kalau dia da panggil sy GEMOK , sy panggil dia "KURUS".. Sebab ape tau ta??? Ni sy nk habak kat kamu semua nie.. Tapi  jgn bgtahu dia plak.. Sy panggil dia "KURUS"sebab diri dia too "GEMOK"..hahaha.. So otak sy yg gyle ni pun memberikan idea yg bernas kepada sy... Senang cerita sy meggunakan kata lawan bg GEMOK menjadi KURUS :D..Cikgu sy sendiri ajar sy mcm too so sy memanfaatkan ilmu too dgn sebaik-baiknye..  Sejak dia memperkenalkan webcam BANDOOCHAT kt sy too, sy mule ketagih nk webcam je hari-hari dgn si dia..Mesti wajib webcam ngn dia..Kalau ta sy akn merajuk dgn dia tau..Mcm-mcm kteowg berbual termasuk psl cinta, kehidupan seharian and macam-macam lg la..Bile webcam je sy kene smile seluas-luasnye tok dia..Sampaikan mulut sy ni penat nk smile..Dia ckp kat sy yg dia suke sgt tgk sy smile..Sy suruh dia bagi 3 sebab...tp Dia bg 4 sebab kat kte..Kirenye sy dpt la jawapan extra dari dia :)

SEBAB AKU SUKE TGK KAW SMILE..
1. kaw nmpk comel bile smile
* comel ke? jgn nk puji sgt la Kurus..
2.semua masalah aku hilang dari kepale aku ni..
*bagus la too..Aku tumpang happy :)
3.kaw sweet :)
*sweet??memang tergelak aku bace statement kaw kurus..aku bukan sweet tapi SOUR  :D
yg last sekali aku ta suke bace..nk tau sebab pe..kowg bace sndr la..
4.biarlah aku sedih sorg-sorg :(
*argh! Kaw jgn risau la kalau ade problem cerita jela kat aku..Aku sudi dgr..

Ni lah picture sy dgn dia..Kowg lwyh bandingkan badan aku dgn dia..hahaha  :D



saya @ SI GEMOK




VERSI



AIDIL @ SI KURUS
* jejaka kurus too pakai short pant.. Jgn salah tgk plak *





Picture ni nampak dia poyo sket kn :D
* berbaju biru *


p/s : Aku happy kwn dgn kaw KURUS..Kaw suke buat aku tersmile la...Aku nak kte kawan smpai world ni kiamat ...ok  :)     Sayang kaw sgt-sgt...